Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Feb 22, 2021

Swiss architect Lukas Lenherr has transformed a former storage building in the swiss town of Jonschwil into a small timber family house.

The architect has clad the small square dwelling in a wooden façade made of local larch, combined with pine windows and depending on orientation, the exterior surfaces of the house will gradually age with time and weather conditions.

The vertical living space connects all areas, yet more private spaces are present throughout to allow residents to retreat in privacy. Located on the ground level, the kitchen functions according to the principle of reuse, which features a wooden frame where all devices are placed. 99 sqm of living space has no corridors, but consists of sequences of rooms. Three main volumes are arranged in a spiral composition that extends vertically, while catamaran nets in both directions complete the interior.

Most of used materials are untreated, removable and reusable, while the small footprint of the house ensures low energy consumption and thus small additional costs.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
February 22, 2021

Swiss architect Lukas Lenherr has transformed a former storage building in the swiss town of Jonschwil into a small timber family house.

The architect has clad the small square dwelling in a wooden façade made of local larch, combined with pine windows and depending on orientation, the exterior surfaces of the house will gradually age with time and weather conditions.

The vertical living space connects all areas, yet more private spaces are present throughout to allow residents to retreat in privacy. Located on the ground level, the kitchen functions according to the principle of reuse, which features a wooden frame where all devices are placed. 99 sqm of living space has no corridors, but consists of sequences of rooms. Three main volumes are arranged in a spiral composition that extends vertically, while catamaran nets in both directions complete the interior.

Most of used materials are untreated, removable and reusable, while the small footprint of the house ensures low energy consumption and thus small additional costs.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels