Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Oct 21, 2020

Brazilian firm MNMA has used render, wood panelling and limestone to complete the minimal aesthetic of this shoe shop in São Paulo.

The 100 sq m retail restoration project for Selo brand of handmade shoes inspired MNMA studio to create a kind of brief escapism atmosphere.The studio's core process of developing ideas from outside to inside and the pursuit of a fluid circulation led to the final layout and the sidewalk alignment as a continuum, so to offer seamless accessibility for all.

There was a desire to create a visually clear façade as an attitude of contrast for the chaotic city of São Paulo. The choice of cement slates and frameless glass reflects the urbanity but in order to achieve some lightness it was pigmented to detach from its surroundings.

The occasional furniture is composed of 50's original examples. Inside, the atrium was remodelled to deliver a rounded skylight with a clear view of the sky, not only for illumination, but also for a playful contact with nature, weather, the passage of time and to have some human scale perspective, reminding us that we share the same sky. It is inspired and celebrates some works of artist James Turrell.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
October 21, 2020

Brazilian firm MNMA has used render, wood panelling and limestone to complete the minimal aesthetic of this shoe shop in São Paulo.

The 100 sq m retail restoration project for Selo brand of handmade shoes inspired MNMA studio to create a kind of brief escapism atmosphere.The studio's core process of developing ideas from outside to inside and the pursuit of a fluid circulation led to the final layout and the sidewalk alignment as a continuum, so to offer seamless accessibility for all.

There was a desire to create a visually clear façade as an attitude of contrast for the chaotic city of São Paulo. The choice of cement slates and frameless glass reflects the urbanity but in order to achieve some lightness it was pigmented to detach from its surroundings.

The occasional furniture is composed of 50's original examples. Inside, the atrium was remodelled to deliver a rounded skylight with a clear view of the sky, not only for illumination, but also for a playful contact with nature, weather, the passage of time and to have some human scale perspective, reminding us that we share the same sky. It is inspired and celebrates some works of artist James Turrell.

section is proudly under the patronage of:
Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels