Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Interiors
Jan
29
Geijoeng Concept Store by Studio 10
Alexander Zaxarov
Jan 29, 2020

Studio 10 has layered an array of reflective, translucent and transparent materials to create an ethereal store for a womenswear brand in Shenzhen.

In this 120-square-meter space, through the use and layering of reflective, translucent and transparent materials combined with Kvadrat RafSimons’s green velour curtain and calibrated artificial lighting, Studio 10 wishes to create rich spatial hierarchy and ghostly spatial dimensions that coincides with Geijoeng’s minimalist and euphoric essence while contrasting with their Fall/Winter Collection of silk, wool, cashmere, velvet, and other rich texture of heavy textile.

The entrance corridor and window display are paved with glass bricks, beneath it vaguely peeks the Geijoeng greyish-green paint, the combination of the semi-reflective glass wall, half glass brick wall in the background and mirrored dropped ceiling illudes new compositions and projections of the space. Through the corridor, passing the glass brick wall and into the store, channel glass is used along the walls, behind it lies silver mirrored material allowing hints of green to refract and reflect throughout the space. The acrylic-tube- enclosed fitting room is placed carefully in the middle of the space in the same manner of that of a small stage, inside it hangs the green velour curtain to ensure privacy as well as exuding performance like purposes; when the curtain is opened, the interior and exterior of the fitting room is faintly visible creating theatrical effect and drama.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
January 29, 2020

Studio 10 has layered an array of reflective, translucent and transparent materials to create an ethereal store for a womenswear brand in Shenzhen.

In this 120-square-meter space, through the use and layering of reflective, translucent and transparent materials combined with Kvadrat RafSimons’s green velour curtain and calibrated artificial lighting, Studio 10 wishes to create rich spatial hierarchy and ghostly spatial dimensions that coincides with Geijoeng’s minimalist and euphoric essence while contrasting with their Fall/Winter Collection of silk, wool, cashmere, velvet, and other rich texture of heavy textile.

The entrance corridor and window display are paved with glass bricks, beneath it vaguely peeks the Geijoeng greyish-green paint, the combination of the semi-reflective glass wall, half glass brick wall in the background and mirrored dropped ceiling illudes new compositions and projections of the space. Through the corridor, passing the glass brick wall and into the store, channel glass is used along the walls, behind it lies silver mirrored material allowing hints of green to refract and reflect throughout the space. The acrylic-tube- enclosed fitting room is placed carefully in the middle of the space in the same manner of that of a small stage, inside it hangs the green velour curtain to ensure privacy as well as exuding performance like purposes; when the curtain is opened, the interior and exterior of the fitting room is faintly visible creating theatrical effect and drama.

section is proudly under the patronage of:
Spring Sale
30-60% off
Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, people and ideas through human-curated editions you'll love.