Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
May 31, 2021

Arquitectura-G has carved a new house with the great respect of its location.

The house is located in the core of a medieval village in the Empordà area. It is built over the ruins of the original house, keeping the stone walls as they were found. There is a little passageway inside the plot at the ground floor level. 

It connects the major street with the medieval town wall, which is right behind the house. Although this passageway is an open-air space, it is also a covered area where the main door is and where firewood can be stored. 

The interior ground floor area contains the bedrooms and toilet, and it is connected to the main floor through a central spiral staircase whose mast is a column that supports the roof structure. The ceiling height is kept low in the ground floor, in order to generate a short staircase and a big interior volume in the main floor, with three big windows with a view to the Montgrí mountain, the medieval wall, and the sky.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
May 31, 2021

Arquitectura-G has carved a new house with the great respect of its location.

The house is located in the core of a medieval village in the Empordà area. It is built over the ruins of the original house, keeping the stone walls as they were found. There is a little passageway inside the plot at the ground floor level. 

It connects the major street with the medieval town wall, which is right behind the house. Although this passageway is an open-air space, it is also a covered area where the main door is and where firewood can be stored. 

The interior ground floor area contains the bedrooms and toilet, and it is connected to the main floor through a central spiral staircase whose mast is a column that supports the roof structure. The ceiling height is kept low in the ground floor, in order to generate a short staircase and a big interior volume in the main floor, with three big windows with a view to the Montgrí mountain, the medieval wall, and the sky.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all GuidesExplore channels