Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Architecture
Aug
7
A House in Ruins by Nuno Brandão Costa
Alexander Zaxarov
Aug 7, 2020

In Melgaço, in the former province of Minho, in the north of Portugal, Nuno Brandão Costa carried out an intervention on the remains of a small rural building, inserting a house-jewel box inside it.

The house to be extended, a very small rural stone building, formerly inhabited by a family of 11 members, fits into the rough terrain of a large plot of land in Melgaço, in the interior of Minho, in Northern Portugal.

The powerful landscape and the character of the existing ruin suggested an extension to the house like a timeless construction, with no defined boundaries, but limited by the local materials.

The extension to the house, which accommodates the lounge and three bedrooms, is an underground body which lets in natural light through the opening of a courtyard to the east, cut out from the land, and the west extension of the original façade: a granite wall made of stones from another local building since demolished.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
August 7, 2020

In Melgaço, in the former province of Minho, in the north of Portugal, Nuno Brandão Costa carried out an intervention on the remains of a small rural building, inserting a house-jewel box inside it.

The house to be extended, a very small rural stone building, formerly inhabited by a family of 11 members, fits into the rough terrain of a large plot of land in Melgaço, in the interior of Minho, in Northern Portugal.

The powerful landscape and the character of the existing ruin suggested an extension to the house like a timeless construction, with no defined boundaries, but limited by the local materials.

The extension to the house, which accommodates the lounge and three bedrooms, is an underground body which lets in natural light through the opening of a courtyard to the east, cut out from the land, and the west extension of the original façade: a granite wall made of stones from another local building since demolished.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels
Visit Thisispaper Shop
No items found.
No items found.