Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Zuzanna Gasior
Apr 9, 2021

The talented team of swiss architects - Uli Mayer and  Urs Hüssy - transformed the existing farmhouse and old barn into the contemporary house.

The design process was a challenge, since the buildings were protected by the local conservation law. On the one hand, the existing historic wooden structure (STRICKBAU dated from the 18th century) was preserved in fairly good condition. However, on the other hand, parts of the barn and the shingled facade of the farm building were in need of major renovation. The concept was to integrally preserve the internal structure of the house, insulate it from the outside, re-clad it and add an extension - new building, the two-part exposed concrete cubicle form.

The previous farm building, which serves primarily as a bedrooms (based on original tiny rooms with small-scale windows) is complemented by the daytime functions like entrance, kitchen/dining/living room, loggia and terrace. All located in the new building, which is a continuum of rooms connecting two different levels and meeting today's requirements for room height and lighting.

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
April 9, 2021

The talented team of swiss architects - Uli Mayer and  Urs Hüssy - transformed the existing farmhouse and old barn into the contemporary house.

The design process was a challenge, since the buildings were protected by the local conservation law. On the one hand, the existing historic wooden structure (STRICKBAU dated from the 18th century) was preserved in fairly good condition. However, on the other hand, parts of the barn and the shingled facade of the farm building were in need of major renovation. The concept was to integrally preserve the internal structure of the house, insulate it from the outside, re-clad it and add an extension - new building, the two-part exposed concrete cubicle form.

The previous farm building, which serves primarily as a bedrooms (based on original tiny rooms with small-scale windows) is complemented by the daytime functions like entrance, kitchen/dining/living room, loggia and terrace. All located in the new building, which is a continuum of rooms connecting two different levels and meeting today's requirements for room height and lighting.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels