Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Jun 8, 2021

SAMI-arquitectos's one of the most impressive projects is a holiday house built on a ruin in the island of Pico in Portugal. The project came from the will to maintain a ruin and thinking of a house that would value it.

Since the building is approached at the level of the covering, because of the slope of the land, architects designed all the covering of the project as if they were decks, allowing to be used as sitting places or for contemplation. The holiday house, modelled inside the walls of stone, was designed with generous openings, for light to come inside and to contemplation of the landscape.

These openings are sometimes lined up, and sometimes not, with the former openings of the ruin, creating new frames and relations with the original limits of the house.The project is a movement between a limit line, in stone, and the intervention volumes that are led by that same line, but sometimes flow independently or extend, whenever the necessity of space or of a view is needed.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
June 8, 2021

SAMI-arquitectos's one of the most impressive projects is a holiday house built on a ruin in the island of Pico in Portugal. The project came from the will to maintain a ruin and thinking of a house that would value it.

Since the building is approached at the level of the covering, because of the slope of the land, architects designed all the covering of the project as if they were decks, allowing to be used as sitting places or for contemplation. The holiday house, modelled inside the walls of stone, was designed with generous openings, for light to come inside and to contemplation of the landscape.

These openings are sometimes lined up, and sometimes not, with the former openings of the ruin, creating new frames and relations with the original limits of the house.The project is a movement between a limit line, in stone, and the intervention volumes that are led by that same line, but sometimes flow independently or extend, whenever the necessity of space or of a view is needed.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels