Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Interior
Apr
23
CAIUS Office by Studio Glume
Apr 23, 2020

CAIUS Office is a minimalist office space located in Shanghai, China, designed by Studio Glume. CAIUS is a fashion business consulting firm founded by former media fashion professionals.

The office is situated in Huangpu District, Shanghai in a lane house with unique Long Tang atmosphere. In contrast to the traditional building façade, the designers have created a contemporary interior space, applying modern gestures that are minimalist and transitional, along with the finishing touch of raw elegance. The first step to the transformation was structural redesign. After tearing down all the partitions, the designer reinforced the structural foundation with two I-beams, extending to the corner of the second-floor terrace, in order to maximize the capacity of the space. Due to the recycled nature of the I-beams, it comes pre-weathered to exude a unique patina.

No items found.
No items found.
April 23, 2020

CAIUS Office is a minimalist office space located in Shanghai, China, designed by Studio Glume. CAIUS is a fashion business consulting firm founded by former media fashion professionals.

The office is situated in Huangpu District, Shanghai in a lane house with unique Long Tang atmosphere. In contrast to the traditional building façade, the designers have created a contemporary interior space, applying modern gestures that are minimalist and transitional, along with the finishing touch of raw elegance. The first step to the transformation was structural redesign. After tearing down all the partitions, the designer reinforced the structural foundation with two I-beams, extending to the corner of the second-floor terrace, in order to maximize the capacity of the space. Due to the recycled nature of the I-beams, it comes pre-weathered to exude a unique patina.

section is proudly under the patronage of:
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels
Visit Thisispaper Shop
No items found.
No items found.