Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Oct 6, 2021

Take Bakery and Cafe designed by Hiroyuki Tanaka is a project to improve an existing restaurant in Kanoya City, in Japan.

The project is a renovation which accompanies the changes in business conditions due to the pandemic, and a shop that is reconfigured by concentrating the resources the client holds in the food and drink division.

The aim is to take over local fans of the existing store, while acquiring new non-local fans post-renovation. To visualize the "story of food" here, architects created a large atrium for customers to enjoy the live experience of watching production and manufacture within the kitchen that is now more open than it was previously. Because of the atrium, customers will now be able to see the kitchen from the second floor and spiral staircase, as well as enjoy the wafting scent of freshly baked bread.

The cheese factory and hotel owned by the client are adjoining. These were previously built separately, but by changing the location of the entrance, the flow of people has changed, giving birth to a congregated area and a new flow plan. Additionally, by extending the line of flow from the exterior, Hiroyuki Tanaka was able to create a smooth line of flow allowing for customers to settle payments for the bread, cheeses, delicatessen and drinks lining the shop window and then climb up the spiral staircase to the eat-in space on the second floor. The curve inserted into the design to visualize the flow manifests an interior where a curved surface gently envelops the whole area.

Trying to use as much of the existing construction as possible, we added a large atrium, as well as created an aperture in the floor so that the top light on the ceiling could directly shine on the first floor. Through this, we were able to create a space imbued with vertical awareness. We painted the new constructions silver to make the contrast between old and new structurally apparent.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
Oct 6, 2021

Take Bakery and Cafe designed by Hiroyuki Tanaka is a project to improve an existing restaurant in Kanoya City, in Japan.

The project is a renovation which accompanies the changes in business conditions due to the pandemic, and a shop that is reconfigured by concentrating the resources the client holds in the food and drink division.

The aim is to take over local fans of the existing store, while acquiring new non-local fans post-renovation. To visualize the "story of food" here, architects created a large atrium for customers to enjoy the live experience of watching production and manufacture within the kitchen that is now more open than it was previously. Because of the atrium, customers will now be able to see the kitchen from the second floor and spiral staircase, as well as enjoy the wafting scent of freshly baked bread.

The cheese factory and hotel owned by the client are adjoining. These were previously built separately, but by changing the location of the entrance, the flow of people has changed, giving birth to a congregated area and a new flow plan. Additionally, by extending the line of flow from the exterior, Hiroyuki Tanaka was able to create a smooth line of flow allowing for customers to settle payments for the bread, cheeses, delicatessen and drinks lining the shop window and then climb up the spiral staircase to the eat-in space on the second floor. The curve inserted into the design to visualize the flow manifests an interior where a curved surface gently envelops the whole area.

Trying to use as much of the existing construction as possible, we added a large atrium, as well as created an aperture in the floor so that the top light on the ceiling could directly shine on the first floor. Through this, we were able to create a space imbued with vertical awareness. We painted the new constructions silver to make the contrast between old and new structurally apparent.

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels