Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Zuzanna Gasior
Aug 16, 2021

LLP Arkitektkontor completed the summerhouse in a field on the Gasmora peninsula at Fårö, next to a 15th century mansion. 

The plot borders an open plateau with meadows and fields facing the Baltic Sea. Facades in larch and the gabled roof of fiber cement boards reminds of buildings associated with the agricultural context. The entrance space is located in one end of the building, fully inhabitable summertime as an extension of the living room.  A glazed sliding door opens the living room entirely towards the entrance space. 

At the ground floor all division walls connect only to one side of the building, and thanks to this accent the visitors can grasp a deeper perspective into the semi-openspace. A fireplace is located in the double height living room open to the first floor. The stair leads towards the light and an upper terrace with a view to the sea. The passage on the first floor has open bookshelves leading you to another living space and an additional bedroom. 

In the entrance space the concrete of the foundation slab is left visible. The facades in the larch are fastened without visible screws. A number of shutters in larch make it possible to close the building during wintertime and offer shade in the summer.

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
August 16, 2021

LLP Arkitektkontor completed the summerhouse in a field on the Gasmora peninsula at Fårö, next to a 15th century mansion. 

The plot borders an open plateau with meadows and fields facing the Baltic Sea. Facades in larch and the gabled roof of fiber cement boards reminds of buildings associated with the agricultural context. The entrance space is located in one end of the building, fully inhabitable summertime as an extension of the living room.  A glazed sliding door opens the living room entirely towards the entrance space. 

At the ground floor all division walls connect only to one side of the building, and thanks to this accent the visitors can grasp a deeper perspective into the semi-openspace. A fireplace is located in the double height living room open to the first floor. The stair leads towards the light and an upper terrace with a view to the sea. The passage on the first floor has open bookshelves leading you to another living space and an additional bedroom. 

In the entrance space the concrete of the foundation slab is left visible. The facades in the larch are fastened without visible screws. A number of shutters in larch make it possible to close the building during wintertime and offer shade in the summer.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels