Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
May 17, 2021

An old mountain chalet redesigned with new interiors and subtle extensions by Luconi Architetti Associati.

The project consists of the extension and internal completion of an existing hut, which has already been renovated. The external architectural changes are resolved in the replacement of the fixed wooden cladding with a system of opening doors that reveal new large windows allowing you to enjoy, from the mezzanine floor, the evocative views of the Alpine panorama.

At the foot of the building, on the south and north fronts, there are two modest extensions which, due to their position and architectural features, allow the identity of the main building to be preserved.

The project is based on the ambivalence of the two levels; the upper one for the living area is an open space open to the panorama and the new wooden terrace that covers the annex on the sunny front; the lower level, used as the sleeping area, provides more intimate spaces.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
May 17, 2021

An old mountain chalet redesigned with new interiors and subtle extensions by Luconi Architetti Associati.

The project consists of the extension and internal completion of an existing hut, which has already been renovated. The external architectural changes are resolved in the replacement of the fixed wooden cladding with a system of opening doors that reveal new large windows allowing you to enjoy, from the mezzanine floor, the evocative views of the Alpine panorama.

At the foot of the building, on the south and north fronts, there are two modest extensions which, due to their position and architectural features, allow the identity of the main building to be preserved.

The project is based on the ambivalence of the two levels; the upper one for the living area is an open space open to the panorama and the new wooden terrace that covers the annex on the sunny front; the lower level, used as the sleeping area, provides more intimate spaces.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels