Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Zuzanna Gasior
Feb 13, 2022

Originally an assembly 160 m2 workshop space, Loft Liull, designed by Skye Maunsell and Jordi Veciana, has been reformed to expose existing features of the building.

Found in the industrial neighborhood of Barcelona in Poblenou, this space was stripped back to its original state and converted into a multifunctional space adaptable to a variety of different needs. This versatile space stands on the original terrazzo floor from the ’70s, which was polished to reveal its uniqueness.  

All furniture pieces are carefully integrated into the space, to become a part of the architecture. The different areas of the space are separated by floor-to-ceiling lacquered panels resembling Japanese vertical dividers to give intimacy while keeping it spacious.

The principal element of the open space is the nine-meter red MDF furniture unit that crosses through the space functioning as a kitchen and bathroom unit at the same time. Relating the interior to the exterior this material and color was chosen to link the existing industrial facade and fire escape staircase chromatic scheme. The large galvanized windows allow plenty of light to immerse into the space and highlight the beautiful traits of this industrial architecture.

No items found.
Join +
We love less
but there is more.
Become a Thisispaper+ member today to unlock full access to our magazine, advanced tools, and support our work.
Join Thisispaper+
No items found.
Zuzanna Gasior
Feb 13, 2022

Originally an assembly 160 m2 workshop space, Loft Liull, designed by Skye Maunsell and Jordi Veciana, has been reformed to expose existing features of the building.

Found in the industrial neighborhood of Barcelona in Poblenou, this space was stripped back to its original state and converted into a multifunctional space adaptable to a variety of different needs. This versatile space stands on the original terrazzo floor from the ’70s, which was polished to reveal its uniqueness.  

All furniture pieces are carefully integrated into the space, to become a part of the architecture. The different areas of the space are separated by floor-to-ceiling lacquered panels resembling Japanese vertical dividers to give intimacy while keeping it spacious.

The principal element of the open space is the nine-meter red MDF furniture unit that crosses through the space functioning as a kitchen and bathroom unit at the same time. Relating the interior to the exterior this material and color was chosen to link the existing industrial facade and fire escape staircase chromatic scheme. The large galvanized windows allow plenty of light to immerse into the space and highlight the beautiful traits of this industrial architecture.

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Thisispaper Shop
Shop Now
Thisispaper+Travel Guides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated travel guides.
Explore all GuidesExplore channels