Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
João Soares by José Andrade Rocha Atelier
Zuzanna Gasior
Dec 13, 2022

João Soares is a renovation project by José Andrade Rocha Atelier, a redesigned penthouse of an old Lisbon building.

This apartment occupies the top floor of a 60’s building in Campo Grande, Lisbon. The compartments had harmonious proportions and were well lit, so the main challenges were to re-organize the program, establish a connection with the attic that was vacant at the time, and provide the technical facilities of a contemporary home.

The kitchen occupies the southern limit of the flat, with views over the park. The master suite, to the north, occupies the entire width of the building, allowing the perception of the façade scale from the interior. The vertical distribution is made from the center of the house, an area covered in dark wood, which provides comfort upon arrival. The attic receives two new bedrooms and a terrace overlooking the park. The palette of materials is reduced and honest: mostly wood varnished or painted in white and estremoz marble.

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
Dec 13, 2022

João Soares is a renovation project by José Andrade Rocha Atelier, a redesigned penthouse of an old Lisbon building.

This apartment occupies the top floor of a 60’s building in Campo Grande, Lisbon. The compartments had harmonious proportions and were well lit, so the main challenges were to re-organize the program, establish a connection with the attic that was vacant at the time, and provide the technical facilities of a contemporary home.

The kitchen occupies the southern limit of the flat, with views over the park. The master suite, to the north, occupies the entire width of the building, allowing the perception of the façade scale from the interior. The vertical distribution is made from the center of the house, an area covered in dark wood, which provides comfort upon arrival. The attic receives two new bedrooms and a terrace overlooking the park. The palette of materials is reduced and honest: mostly wood varnished or painted in white and estremoz marble.

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated travel guides.
Explore all GuidesExplore channels