Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
@zaxarovcom
Jun 27, 2022

Hrr Café designed by Bricol Lab is a project located in Seoul, that materialized with a client who held the desire to articulate the significance of the Han River.

It is said that the onomatopoeic word ‘흐르르’ (phonetically translated to ‘Hrr’), which resembles the shape of waves, originated with the aspiration that wandering civilians would reach their desired space through the medium of the river.

Historically, the site once acted as a ferry dock, where it would have bustled with ferries.  This was conceptually much more attractive than the site’s current environment and was the birth of the project’s concept ‘A Dock Where You Can Come and Go.” The white main color complemented with mature wooden pillars is reminiscent of a ferry with sails. The bar table is also covered in wood stimulating images of a ferry.

With aspirations of becoming the most prominent space in the neighborhood, the intention was to maximize the strength and energy of the space through its immersion in natural light. As the sunlight penetrates the glass and converges with the interior, the space illuminates with an emerald aura, giving the perception of being brimming with water. As intended, the shimmering sunlight flowing in through the various cracks evokes the appearance of rays of sunlight shining through the water.

The floor-to-ceiling front window was inspired by the image of patrons enjoying a coffee or dining while having friendly interactions with pedestrians passing by and is emblematic of the space’s element to attract and gather people close by.  The space endeavors to act as a refuge and create a space that connects life to other strains of life. By blurring the boundaries between inside and outside, the space seamlessly permeates through its environment.  It is emblematic of a simpler time before the building of man-made embankments where the boundary between water and land was blurred.

No items found.
No items found.
@zaxarovcom
Jun 27, 2022

Hrr Café designed by Bricol Lab is a project located in Seoul, that materialized with a client who held the desire to articulate the significance of the Han River.

It is said that the onomatopoeic word ‘흐르르’ (phonetically translated to ‘Hrr’), which resembles the shape of waves, originated with the aspiration that wandering civilians would reach their desired space through the medium of the river.

Historically, the site once acted as a ferry dock, where it would have bustled with ferries.  This was conceptually much more attractive than the site’s current environment and was the birth of the project’s concept ‘A Dock Where You Can Come and Go.” The white main color complemented with mature wooden pillars is reminiscent of a ferry with sails. The bar table is also covered in wood stimulating images of a ferry.

With aspirations of becoming the most prominent space in the neighborhood, the intention was to maximize the strength and energy of the space through its immersion in natural light. As the sunlight penetrates the glass and converges with the interior, the space illuminates with an emerald aura, giving the perception of being brimming with water. As intended, the shimmering sunlight flowing in through the various cracks evokes the appearance of rays of sunlight shining through the water.

The floor-to-ceiling front window was inspired by the image of patrons enjoying a coffee or dining while having friendly interactions with pedestrians passing by and is emblematic of the space’s element to attract and gather people close by.  The space endeavors to act as a refuge and create a space that connects life to other strains of life. By blurring the boundaries between inside and outside, the space seamlessly permeates through its environment.  It is emblematic of a simpler time before the building of man-made embankments where the boundary between water and land was blurred.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated travel guides.
Explore all GuidesExplore channels