Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
The House of Yagi by Suppose Design Office
Edition
Jutaku
under the patronage of
Concrete Stories
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Mar 7, 2021

An indoor courtyard with an earth floor and central tree is concealed behind the concrete walls of this bulky house in Hiroshima, Japan by Suppose Design Office.

The House of Yagi is designed with the idea of an incomplete/complete form. Unlike other projects, the final stage of construction for this house was not aiming towards a finish stage, but to let the owner experience the sense of completion after living here.

Interior space of the house is designed to maximize the interaction to its surrounding environment. Ground floor material remained the same as the original site, with a single tree standing in the centre to present a natural contrast with the surrounding area. Windows of the first floor are kept open without any window shield or glass and creates an interesting interaction with wind and rain. A concrete staircase folds around one corner, leading up to top-floor living spaces that include a combined dining room and kitchen, a bedroom that can be screened behind a partition, a bathroom and a general storage closet.

All these elements are to enhance the experience of unlimited lifestyle that you may potentially have in this house, and minimize the boundary. Through this different interpretation of connecting the exterior and interior space, new ways of living can be explored by the client.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
March 7, 2021

An indoor courtyard with an earth floor and central tree is concealed behind the concrete walls of this bulky house in Hiroshima, Japan by Suppose Design Office.

The House of Yagi is designed with the idea of an incomplete/complete form. Unlike other projects, the final stage of construction for this house was not aiming towards a finish stage, but to let the owner experience the sense of completion after living here.

Interior space of the house is designed to maximize the interaction to its surrounding environment. Ground floor material remained the same as the original site, with a single tree standing in the centre to present a natural contrast with the surrounding area. Windows of the first floor are kept open without any window shield or glass and creates an interesting interaction with wind and rain. A concrete staircase folds around one corner, leading up to top-floor living spaces that include a combined dining room and kitchen, a bedroom that can be screened behind a partition, a bathroom and a general storage closet.

All these elements are to enhance the experience of unlimited lifestyle that you may potentially have in this house, and minimize the boundary. Through this different interpretation of connecting the exterior and interior space, new ways of living can be explored by the client.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels