Join Early Access
Be the first to know about our new curated channels and new platform functionalities updates.

Enter your email address to be added to the list. We'll email you very soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Become a Member
Join Free
Log in to your account
Log in
By creating an account, you agree Term & Conditions and accept our Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Don't have an account? Register now.
House on the Elsensee by augustinundfrank
Feb 19, 2020

House on the Elsensee is a minimal residence located in Grünheide, Germany, designed by augustinundfrank.

The house and outbuilding are located on a 1600 square meter plot directly on Lake Elsensee. The surrounding area is mostly built up with summer or weekend houses, among which the first, permanently inhabited houses have mixed.

The house on Lake Elsensee is initially intended for temporary stays, but will be permanently inhabited in the future. The ground floor is glazed all round and so transparent that the lake remains visible from all parts of the parcel. Large sliding elements and a surrounding terrace connect the ground floor with the garden. Rooms on the upper floor are arranged in such a way that diverse spatial relationships can be created with the help of sliding doors and rotating wall elements.

No items found.
No items found.
February 19, 2020

House on the Elsensee is a minimal residence located in Grünheide, Germany, designed by augustinundfrank.

The house and outbuilding are located on a 1600 square meter plot directly on Lake Elsensee. The surrounding area is mostly built up with summer or weekend houses, among which the first, permanently inhabited houses have mixed.

The house on Lake Elsensee is initially intended for temporary stays, but will be permanently inhabited in the future. The ground floor is glazed all round and so transparent that the lake remains visible from all parts of the parcel. Large sliding elements and a surrounding terrace connect the ground floor with the garden. Rooms on the upper floor are arranged in such a way that diverse spatial relationships can be created with the help of sliding doors and rotating wall elements.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing Channels
Feed your curiosity and make better sense of the world through carefully-curated channels that matter to you.
Discover the most inspiring stories, people and ideas through channels you love.
Get Early AccessExplore channels
Daily human-curation.
Weekly roundups.

Worlds-class sources.

Meaningful ideas.
No ads, no personal data.
Coronavirus
DwellWell
climax logo thisispaper
DwellWell
Lifespan
>nocode<
+ 3 more
Thisispaper Shop
Spring Sale
30-50% off
Visit Shop