Join Early Access
Be the first to know about our new curated channels and new platform functionalities updates.

Enter your email address to be added to the list. We'll email you very soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Become a Member
Join Free
Log in to your account
Log in
By creating an account, you agree Term & Conditions and accept our Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Don't have an account? Register now.
Villa Vy by Kjellander Sjöberg
Alexander Zaxarov
Feb 4, 2020

Villa Vy by Kjellander Sjöberg is designed for a family wanting a robust house, tailored for their specific needs with various rooms for joint activities, privacy and flexibility.

The three-storey high volume gives views that connect the house to the nature-both the surrounding site and the distant landscape. At the same time, through stacking rather than spreading the floor plan, the compact volume preserves much of the forested site in its untouched natural state, with tall pines and mossy stone outcroppings. In a way, the house captures the romance of the forest. It brings to mind a hunting lodge. The color tones are natural, the materials robust.

In the floor plan, it's the communal areas that dominate. There are three social spaces that also serve as circulation spaces, one on each level. None is designed for a specific function, except for the fact that the one on the ground floor has a kitchen at one end. Instead, these spaces are more like three surfaces that relate to the landscape.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
February 4, 2020

Villa Vy by Kjellander Sjöberg is designed for a family wanting a robust house, tailored for their specific needs with various rooms for joint activities, privacy and flexibility.

The three-storey high volume gives views that connect the house to the nature-both the surrounding site and the distant landscape. At the same time, through stacking rather than spreading the floor plan, the compact volume preserves much of the forested site in its untouched natural state, with tall pines and mossy stone outcroppings. In a way, the house captures the romance of the forest. It brings to mind a hunting lodge. The color tones are natural, the materials robust.

In the floor plan, it's the communal areas that dominate. There are three social spaces that also serve as circulation spaces, one on each level. None is designed for a specific function, except for the fact that the one on the ground floor has a kitchen at one end. Instead, these spaces are more like three surfaces that relate to the landscape.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing Channels
Feed your curiosity and make better sense of the world through carefully-curated channels that matter to you.
Discover the most inspiring stories, people and ideas through channels you love.
Get Early AccessExplore channels
Daily human-curation.
Weekly roundups.

Worlds-class sources.

Meaningful ideas.
No ads, no personal data.
Coronavirus
DwellWell
climax logo thisispaper
DwellWell
Lifespan
>nocode<
+ 3 more
Thisispaper Shop
Honest.
Handmade.
Future.
Visit Shop