Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
House by Gautschi Lenzin Schenker Architekten
Edition
Family House
under the patronage of
DwellWell
under the patronage of
Zuzanna Gasior
Jan 16, 2023

The house by Gautschi Lenzin Schenker Architekten its surrounding design are a part of the generous landscape space.The building ground is located slightly elevated on the edge of a housing development and borders three-sided to the agricultural zone. The wide open space is decisive to this architectural concept.

Neither garden fencing nor plants should delineate the perimeter border and restrict the openness of the landscape. Due to the arrangement of the dining room with the kitchen on the attic floor, the requirement for a versatile outdoor space with a high degree of privacy could be implemented. Furthermore, the view of the adjacent forest and the surrounding landscape could be optimally staged.

The dining room is connected to the living area below by an open space. This room, as well as the children's rooms arranged at the two front facades of the building, are generously glazed and offer a beautiful view. A bathroom completes the space on this floor. The entrance to the house and the open-plan sleeping area for the parents with an office desk and shower room are located on the ground floor. A step marks the transition from the entrance to the private parent's area. This level difference and the elongated shape of the building allow the house to be gently embedded in the terrain that rises on two sides.

The three floors are spatially connected by a cascading staircase. The sequence of rooms enables a view as far as the terrace on the attic floor when entering the house. The two-story building with an attic and the attached garage forms a sculpture, which generates a courtyard-like seating area, a covered entrance, and a covered outdoor space on the ground floor. This house on the edge of the forest and its carpentry are made of glue-free solid wood systems with local silver fir and ash trees. In addition to the solid limestone floor, a pleasant, biologically high-quality indoor climate and sustainable construction are achieved.

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
Jan 16, 2023

The house by Gautschi Lenzin Schenker Architekten its surrounding design are a part of the generous landscape space.The building ground is located slightly elevated on the edge of a housing development and borders three-sided to the agricultural zone. The wide open space is decisive to this architectural concept.

Neither garden fencing nor plants should delineate the perimeter border and restrict the openness of the landscape. Due to the arrangement of the dining room with the kitchen on the attic floor, the requirement for a versatile outdoor space with a high degree of privacy could be implemented. Furthermore, the view of the adjacent forest and the surrounding landscape could be optimally staged.

The dining room is connected to the living area below by an open space. This room, as well as the children's rooms arranged at the two front facades of the building, are generously glazed and offer a beautiful view. A bathroom completes the space on this floor. The entrance to the house and the open-plan sleeping area for the parents with an office desk and shower room are located on the ground floor. A step marks the transition from the entrance to the private parent's area. This level difference and the elongated shape of the building allow the house to be gently embedded in the terrain that rises on two sides.

The three floors are spatially connected by a cascading staircase. The sequence of rooms enables a view as far as the terrace on the attic floor when entering the house. The two-story building with an attic and the attached garage forms a sculpture, which generates a courtyard-like seating area, a covered entrance, and a covered outdoor space on the ground floor. This house on the edge of the forest and its carpentry are made of glue-free solid wood systems with local silver fir and ash trees. In addition to the solid limestone floor, a pleasant, biologically high-quality indoor climate and sustainable construction are achieved.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated travel guides.
Explore all GuidesExplore channels