Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Hitoshi Arato
Jul 13, 2021

Tokyo-based fuse-atelier has completed House in Abiko, a three-storey private dwelling in Abiko, Japan.

The House in Abiko is located on a narrow site between neighboring structures at the bottom of two plateaus that demand stakes for construction because of the soft foundation. Consequently - to reduce the building costs by keeping the number of stakes down - the building was constructed in reinforced concrete with a minimized ground floor area and two cantilevered upper stories.

The building’s main feature, the double-height open living space, is located in the cantilevered second story featuring room-high square windows overlooking the street on the one end and the backyard on the other end of the space. A skylight in the multi-angled ceiling above further adds to the open and airy atmosphere of the living space despite the surrounding heavy concrete structure. To maximize the amount of
natural daylight entering the house the floor is colored in reflective white.

No items found.
No items found.
Hitoshi Arato
July 13, 2021

Tokyo-based fuse-atelier has completed House in Abiko, a three-storey private dwelling in Abiko, Japan.

The House in Abiko is located on a narrow site between neighboring structures at the bottom of two plateaus that demand stakes for construction because of the soft foundation. Consequently - to reduce the building costs by keeping the number of stakes down - the building was constructed in reinforced concrete with a minimized ground floor area and two cantilevered upper stories.

The building’s main feature, the double-height open living space, is located in the cantilevered second story featuring room-high square windows overlooking the street on the one end and the backyard on the other end of the space. A skylight in the multi-angled ceiling above further adds to the open and airy atmosphere of the living space despite the surrounding heavy concrete structure. To maximize the amount of
natural daylight entering the house the floor is colored in reflective white.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels