Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Zuzanna Gasior
Feb 21, 2022

The HEIKE concept store by AN Interior Design is hidden on the second floor of a furniture store.

A narrow staircase in the middle of the store leads to HEIKE. The crossing of the space between the two levels, the stairway, is simultaneously concealed and enhanced by a sculptural black block. Named the ‘Black Cant’, this large slanted wedge separates by connecting and incorporates the passage from the ground to the first floor. It also includes the container for the fitting room and stock areas.

The dark and invasive volume is inserted by the architects as a ‘text’ on a blank page and serves as a store and a gallery for exhibitions and events.

HEIKE is achieved with geometric, cutting shapes, minimal furnishing and a varied range of materials such as concrete, steel, aluminum and mirrors. Different textures were used to create matt and shiny surfaces, all of them in strictly gray and black shades, eloquent signs of craftsmanship. Other examples is the raw concrete construction, contrasting with the polished floors, the steel window structures, the hangers, the intensely black marble dust finish and the polished metals.

HEIKE concept fashion store is a project by AN Studio and a poetic conceptual and spatial experiment to create an innovative example of interior design for an independent fashion brand. The project convinced the jury at the annual INSIDE Festival, which named the project World Interior of the Year 2016, as “it calls into question the conventional idea of a fashion retail store.”

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
Feb 21, 2022

The HEIKE concept store by AN Interior Design is hidden on the second floor of a furniture store.

A narrow staircase in the middle of the store leads to HEIKE. The crossing of the space between the two levels, the stairway, is simultaneously concealed and enhanced by a sculptural black block. Named the ‘Black Cant’, this large slanted wedge separates by connecting and incorporates the passage from the ground to the first floor. It also includes the container for the fitting room and stock areas.

The dark and invasive volume is inserted by the architects as a ‘text’ on a blank page and serves as a store and a gallery for exhibitions and events.

HEIKE is achieved with geometric, cutting shapes, minimal furnishing and a varied range of materials such as concrete, steel, aluminum and mirrors. Different textures were used to create matt and shiny surfaces, all of them in strictly gray and black shades, eloquent signs of craftsmanship. Other examples is the raw concrete construction, contrasting with the polished floors, the steel window structures, the hangers, the intensely black marble dust finish and the polished metals.

HEIKE concept fashion store is a project by AN Studio and a poetic conceptual and spatial experiment to create an innovative example of interior design for an independent fashion brand. The project convinced the jury at the annual INSIDE Festival, which named the project World Interior of the Year 2016, as “it calls into question the conventional idea of a fashion retail store.”

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all GuidesExplore channels