Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Chalet La Forclaz by Jaccaud Spicher Architects
Edition
Switzerland
under the patronage of
Alps Guide
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Sep 15, 2020

The very modest and simple project for a chalet with two dwellings at La Forclaz in the Val d'Herensdesigned by Jaccaud Spicher Architects offers a contemporary reinterpretation of a historical type very present in the current region.

Located at the junction between the historic units of the “old” village of La Forclaz and more recent chalets from the 1970s and 1980s, the project creates a connection between these two parts through its assertive volume which extends that of the buildings of the historic village.

From the inside, the two apartments are articulated on two floors connected by a tangled cut, which allows two different floor height. Large bay windows overlook the landscape from the living spaces that are extended by balconies facing south.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
Sep 15, 2020

The very modest and simple project for a chalet with two dwellings at La Forclaz in the Val d'Herensdesigned by Jaccaud Spicher Architects offers a contemporary reinterpretation of a historical type very present in the current region.

Located at the junction between the historic units of the “old” village of La Forclaz and more recent chalets from the 1970s and 1980s, the project creates a connection between these two parts through its assertive volume which extends that of the buildings of the historic village.

From the inside, the two apartments are articulated on two floors connected by a tangled cut, which allows two different floor height. Large bay windows overlook the landscape from the living spaces that are extended by balconies facing south.

No items found.
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels