Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Architecture
Sep
9
Villa Vals by SeARCH
Edition
Switzerland
under the patronage of
Alps
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Sep 9, 2020

To preserve the unspoiled beauty of the idyllic scenery, Villa Vals designed by SeARCH in the Swiss Alpine village of Vals is a subterranean dwelling. Fully immersed in the mountainside, its organically formed exterior is matched by a quirky interior that breaks radically with local architectural traditions.

Surprised that it was permissible to construct a pair of dwellings so close to the world famous thermal baths of Vals, the client seized the opportunity to develop the site, without disturbing the bath’s expansive views. The house – approximately 160m2 – is completely dug out of the mountainside. It offers room to for ten people and is surrounded by a spacious garden offering a great deal of privacy. A big glass facade opens out onto the terrace and offers a spectacular view on green meadows (snow-covered hillsides in the winter) and mountaintops.

“We’ve added an element of drama in Villa Vals. The entrance through the tunnel is one example.” — Bjarne Mastenbroek
No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
September 9, 2020

To preserve the unspoiled beauty of the idyllic scenery, Villa Vals designed by SeARCH in the Swiss Alpine village of Vals is a subterranean dwelling. Fully immersed in the mountainside, its organically formed exterior is matched by a quirky interior that breaks radically with local architectural traditions.

Surprised that it was permissible to construct a pair of dwellings so close to the world famous thermal baths of Vals, the client seized the opportunity to develop the site, without disturbing the bath’s expansive views. The house – approximately 160m2 – is completely dug out of the mountainside. It offers room to for ten people and is surrounded by a spacious garden offering a great deal of privacy. A big glass facade opens out onto the terrace and offers a spectacular view on green meadows (snow-covered hillsides in the winter) and mountaintops.

“We’ve added an element of drama in Villa Vals. The entrance through the tunnel is one example.” — Bjarne Mastenbroek
Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels
Visit Thisispaper Shop
No items found.
No items found.