Join Early Access
Be the first to know about our new curated channels and new platform functionalities updates.

Enter your email address to be added to the list. We'll email you very soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Become a Member
Join Free
Log in to your account
Log in
By creating an account, you agree Term & Conditions and accept our Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Don't have an account? Register now.
Maison Gauthier by Atelier Barda
No items found.
Alexander Zaxarov
Aug 21, 2019

Atelier Barda is an architectural office that tailors its timeless methodology into each unique commission. The office operates from Montreal, Canada.


Photography: Maxime Desbiens and Juliette Busch

La Maison Gauthier is located in Laurentians, in Quebec, Canada. The house sits on a hilly terrain surrounded by bushy forest. The layout of the house is based on an asymmetrical V plan connecting two distinct areas including garage, ceramic studio and a living area.

„The various spaces are interconnected in such a way as to create a perceptual narrative for users and visitors, who experience alternating sensations of compression and expansion. The sensorial presence of simple raw materials (brick, lime, oiled oak) helps to create a tranquil atmosphere,” the architects share.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
August 21, 2019

Atelier Barda is an architectural office that tailors its timeless methodology into each unique commission. The office operates from Montreal, Canada.


Photography: Maxime Desbiens and Juliette Busch

La Maison Gauthier is located in Laurentians, in Quebec, Canada. The house sits on a hilly terrain surrounded by bushy forest. The layout of the house is based on an asymmetrical V plan connecting two distinct areas including garage, ceramic studio and a living area.

„The various spaces are interconnected in such a way as to create a perceptual narrative for users and visitors, who experience alternating sensations of compression and expansion. The sensorial presence of simple raw materials (brick, lime, oiled oak) helps to create a tranquil atmosphere,” the architects share.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing Channels
Feed your curiosity and make better sense of the world through carefully-curated channels that matter to you.
Discover the most inspiring stories, people and ideas through channels you love.
Get Early AccessExplore channels
Daily human-curation.
Weekly roundups.

Worlds-class sources.

Meaningful ideas.
No ads, no personal data.
Coronavirus
DwellWell
climax logo thisispaper
DwellWell
Lifespan
>nocode<
+ 3 more
Thisispaper Shop
Honest.
Handmade.
Future.
Visit Shop