Join Early Access
Be the first to know about our new curated channels and new platform functionalities updates.

Enter your email address to be added to the list. We'll email you very soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Become a Member
Join Free
Log in to your account
Log in
By creating an account, you agree Term & Conditions and accept our Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Don't have an account? Register now.
Atelier by Stocker Lee Architects
Alexander Zaxarov
Sep 24, 2019

Stocker Lee Architects designed a three-storey atelier in Rancate: partially inserted in the ground, the building seems suspended by a glazed ribbon.

Outside, the atelier is cladded by clinker bricks and tiles covering almost the totality of the building, leaving only a glass ribbon at the base that runs along the perimeter, giving the idea of a building lift from the ground. The atelier is distributed over three floors around a central block of concrete, which includes the stairs connecting the various spaces.

The interiors are connected to each other, allowing the sounds to run the full height and the zenithal light to cross the space and reach, thanks to a longitudinal cut in the roof, the lower floor, creating shades of light that change depending on the time of day.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
September 24, 2019

Stocker Lee Architects designed a three-storey atelier in Rancate: partially inserted in the ground, the building seems suspended by a glazed ribbon.

Outside, the atelier is cladded by clinker bricks and tiles covering almost the totality of the building, leaving only a glass ribbon at the base that runs along the perimeter, giving the idea of a building lift from the ground. The atelier is distributed over three floors around a central block of concrete, which includes the stairs connecting the various spaces.

The interiors are connected to each other, allowing the sounds to run the full height and the zenithal light to cross the space and reach, thanks to a longitudinal cut in the roof, the lower floor, creating shades of light that change depending on the time of day.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing Channels
Feed your curiosity and make better sense of the world through carefully-curated channels that matter to you.
Discover the most inspiring stories, people and ideas through channels you love.
Get Early AccessExplore channels
Daily human-curation.
Weekly roundups.

Worlds-class sources.

Meaningful ideas.
No ads, no personal data.
Coronavirus
DwellWell
climax logo thisispaper
DwellWell
Lifespan
>nocode<
+ 3 more
Thisispaper Shop
Honest.
Handmade.
Future.
Visit Shop