Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Edition
Jutaku
under the patronage of
Family House
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Nov 24, 2020

With ambiguous spaces and few partitions, the Japanese architects mA-style have created a single-family house intended to look and feel like a hiding place.

The house is composed of a single black volume clad in metal panels. This cube blocks the interior of the house completely from the street, as it is windowless on the front. Upon entering the discreet front door, a warm plywood palette welcomes inhabitants. A perimeter corridor lined with nooks and cubbyhole storage leads towards the dining area and kitchen in the rear of the home. The bordering partitions contain voids to reveal an open room suspended within the center of the structure between the ground and first levels.

Parallel to this passage is the "free space", topped with a gable roof, with sunlight and the wind coming into the space from an aperture. In the night time, one can see moonlight and hear the singing of insects.

The space also enables users to see each other, as a space with no partition does not have the usual perception as a room. In the cube which was covered by black wall, a plywood "ant-house" is created where minimal detailing allows natural materials to shine and minimal space planning lets users define the world around them.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
Nov 24, 2020

With ambiguous spaces and few partitions, the Japanese architects mA-style have created a single-family house intended to look and feel like a hiding place.

The house is composed of a single black volume clad in metal panels. This cube blocks the interior of the house completely from the street, as it is windowless on the front. Upon entering the discreet front door, a warm plywood palette welcomes inhabitants. A perimeter corridor lined with nooks and cubbyhole storage leads towards the dining area and kitchen in the rear of the home. The bordering partitions contain voids to reveal an open room suspended within the center of the structure between the ground and first levels.

Parallel to this passage is the "free space", topped with a gable roof, with sunlight and the wind coming into the space from an aperture. In the night time, one can see moonlight and hear the singing of insects.

The space also enables users to see each other, as a space with no partition does not have the usual perception as a room. In the cube which was covered by black wall, a plywood "ant-house" is created where minimal detailing allows natural materials to shine and minimal space planning lets users define the world around them.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels