Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Koya No Sumika by mA-style Architects
Edition
Jutaku
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Nov 9, 2020

Koya No Sumika is a minimalist extension for a young couple’s traditional one-storey house located in Yaizu, Japan and designed by Tokyo-based mA-style.

‘Koya No Sumika’ provides a retreat space for the clients for sleeping and quiet time, while the kitchen, bathroom, main living space and children’s bedrooms remain shared with the main house, reinforcing strong ties to the family.

A simple extension may enable each of the house's residents to live completely separated, but the relationship between the families and the connection with the main house might be lost. Therefore, by utilizing the functions for living in the main house, the extension is designed as a minimum living space, and pursues both maintaining distance and retaining fertile relationships.

The extension is attached by a connecting-corridor on the west side of the main house. This enables the residents to switch their mindset before entering into the other living space, and the common garden maintains a proper sense of distance.
 By relying on the main house for the large kitchen, bathroom, and future children's room, only a few functions for a living space are required for the extended part.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
November 9, 2020

Koya No Sumika is a minimalist extension for a young couple’s traditional one-storey house located in Yaizu, Japan and designed by Tokyo-based mA-style.

‘Koya No Sumika’ provides a retreat space for the clients for sleeping and quiet time, while the kitchen, bathroom, main living space and children’s bedrooms remain shared with the main house, reinforcing strong ties to the family.

A simple extension may enable each of the house's residents to live completely separated, but the relationship between the families and the connection with the main house might be lost. Therefore, by utilizing the functions for living in the main house, the extension is designed as a minimum living space, and pursues both maintaining distance and retaining fertile relationships.

The extension is attached by a connecting-corridor on the west side of the main house. This enables the residents to switch their mindset before entering into the other living space, and the common garden maintains a proper sense of distance.
 By relying on the main house for the large kitchen, bathroom, and future children's room, only a few functions for a living space are required for the extended part.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels