Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Jan 12, 2022

Strasbourg-based architecture firm Nara has refurbished a building from the 1850s, a former carpentry barn, into a pared-back restaurant serving local French cuisine.

As the project takes place into an 1850s carpentry, the main focus is to showcase the qualities of the existing building; a remarkable construction for its volume and materials. The layout places the open-plan kitchen at the heart of the space, standing against an opaque mass hosting the washing station and the toilets.

These spaces standing apart from the existing walls structure the large and open public space of the restaurant into subspaces, following a simple hierarchy: entrance, lounge, dining area. The use of stretched felt on the walls, up to two meters high, maintains a visual continuity of the carpeted floor while ensuring high-performance thermal and acoustic insulation. The higher part of the walls and the underside of the ceiling are simply cleaned and left in their original state as a testimony of the authenticity of the place.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
Jan 12, 2022

Strasbourg-based architecture firm Nara has refurbished a building from the 1850s, a former carpentry barn, into a pared-back restaurant serving local French cuisine.

As the project takes place into an 1850s carpentry, the main focus is to showcase the qualities of the existing building; a remarkable construction for its volume and materials. The layout places the open-plan kitchen at the heart of the space, standing against an opaque mass hosting the washing station and the toilets.

These spaces standing apart from the existing walls structure the large and open public space of the restaurant into subspaces, following a simple hierarchy: entrance, lounge, dining area. The use of stretched felt on the walls, up to two meters high, maintains a visual continuity of the carpeted floor while ensuring high-performance thermal and acoustic insulation. The higher part of the walls and the underside of the ceiling are simply cleaned and left in their original state as a testimony of the authenticity of the place.

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all GuidesExplore channels