Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Edition
DwellWell
under the patronage of
Weekend Retreat
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Oct 30, 2020

Carmody Groarke creates two ruin-like pavilions in the grounds of English country home.

The owners of a rural house in East Sussex, UK, hired London-based architecture firm Carmody Groarke to design additional accommodation alongside their main dwelling. Titled ‘Two Pavilions’, the project combines complex renovation as well as modern engineering.

For the first pavilion, the architects embedded board-marked in situ concrete into the banks of a man-made lake. The partly buried structure opens towards the views via a large window and deck area. Reclaimed oak lines the walls of this guest suite, while the decor features a bed and a freestanding bath. To connect the volume to the main house, the team built a 40m-long underground tunnel which boasts an exposed galvanized steel structure and a wooden pathway.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
October 30, 2020

Carmody Groarke creates two ruin-like pavilions in the grounds of English country home.

The owners of a rural house in East Sussex, UK, hired London-based architecture firm Carmody Groarke to design additional accommodation alongside their main dwelling. Titled ‘Two Pavilions’, the project combines complex renovation as well as modern engineering.

For the first pavilion, the architects embedded board-marked in situ concrete into the banks of a man-made lake. The partly buried structure opens towards the views via a large window and deck area. Reclaimed oak lines the walls of this guest suite, while the decor features a bed and a freestanding bath. To connect the volume to the main house, the team built a 40m-long underground tunnel which boasts an exposed galvanized steel structure and a wooden pathway.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels