Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Hitoshi Arato
Nov 15, 2021

Designed by world-renowned architects, Herzog & de Meuron, their Pritzker prize winning project, the Signal Box, is a railway utility building in Basel, near the Guterbahnhof Wolf in Switzerland.

With an exterior cladding of copper strips that are twisted at certain places to admit daylight, the building acts as a Faraday cage protecting the electronic equipment inside from unexpected external effects. At the same time, it is also able to express vividly these physical qualities. Unlike many conventional industrial buildings, the building presents a relationship with the adjacent railway tracks.

On six floors, there is mainly electronic equipment for the control of points and signals to the depot and the related tracks, as well as a few workstations and their ancillary spaces. Its scale is open and indeterminate (floor divisions are not recognizable), so that the configuration is able to take up a specific relation with the adjacent field of railway tracks.

Words by Alison Furuto

No items found.
No items found.
Hitoshi Arato
Nov 15, 2021

Designed by world-renowned architects, Herzog & de Meuron, their Pritzker prize winning project, the Signal Box, is a railway utility building in Basel, near the Guterbahnhof Wolf in Switzerland.

With an exterior cladding of copper strips that are twisted at certain places to admit daylight, the building acts as a Faraday cage protecting the electronic equipment inside from unexpected external effects. At the same time, it is also able to express vividly these physical qualities. Unlike many conventional industrial buildings, the building presents a relationship with the adjacent railway tracks.

On six floors, there is mainly electronic equipment for the control of points and signals to the depot and the related tracks, as well as a few workstations and their ancillary spaces. Its scale is open and indeterminate (floor divisions are not recognizable), so that the configuration is able to take up a specific relation with the adjacent field of railway tracks.

Words by Alison Furuto

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all GuidesExplore channels