Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Architecture
Sep
17
Saya Park by Álvaro Siza + Carlos Castanheira
Edition
Off-the-Grid
under the patronage of
Art Spaces
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Sep 17, 2020

The "Saya Park" project stretches through the forest area of ​​the Korean Gyeongsang Province like a monolithic concrete sculpture.

Àlvaro Siza and Carlos Castanheira are jointly developing a three-part building complex consisting of a pavilion, chapel and observatory.

Saya Parkby Alvaro Siza and Carlos Castanheira uses a rough exposed concrete image to stand out from its green surroundings, while its long meandering shape and its close contact with the ground make it blend in with it. The texture of the wooden formwork is printed onto the concrete, in another gesture that relates the artificial material to its natural setting.

The "Art Pavilion" comprises a variety of art galleries and exhibition spaces. Upon entering, visitors are first received in a library that is housed in a separate area. The cave-like structure consists of two shafts that are connected by a tunnel. High concrete walls, straight shapes and an interplay between light and shadow, caused by individual perforations, structure the interior of the building. The chapel, conceived as a "space for inner beauty and introspection", is located directly on the slope and faces east to catch the first rays of sun of the day. The observatory, which has not yet been completed, is to be built on a small hill to provide a view of the deep valley landscape.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
September 17, 2020

The "Saya Park" project stretches through the forest area of ​​the Korean Gyeongsang Province like a monolithic concrete sculpture.

Àlvaro Siza and Carlos Castanheira are jointly developing a three-part building complex consisting of a pavilion, chapel and observatory.

Saya Parkby Alvaro Siza and Carlos Castanheira uses a rough exposed concrete image to stand out from its green surroundings, while its long meandering shape and its close contact with the ground make it blend in with it. The texture of the wooden formwork is printed onto the concrete, in another gesture that relates the artificial material to its natural setting.

The "Art Pavilion" comprises a variety of art galleries and exhibition spaces. Upon entering, visitors are first received in a library that is housed in a separate area. The cave-like structure consists of two shafts that are connected by a tunnel. High concrete walls, straight shapes and an interplay between light and shadow, caused by individual perforations, structure the interior of the building. The chapel, conceived as a "space for inner beauty and introspection", is located directly on the slope and faces east to catch the first rays of sun of the day. The observatory, which has not yet been completed, is to be built on a small hill to provide a view of the deep valley landscape.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels
Visit Thisispaper Shop
No items found.
No items found.