Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Submission
Branded Content
Architecture
Jan
27
Røldal Cabin by Reiulf Ramstad Arkitekter
Alexander Zaxarov
Jan 27, 2021

Reiulf Ramstad's firm was commissioned to create the cabins as a family retreat in the Røldal valley, which is located 300 kilometres west of Oslo, Norway at the northern end of the Røldalsvatnet lake.

The Røldal family vacation home is recognizable for its compact, defined and geometric shape. The objective of preserving as much of the surrounding landscape possible as a high priority resulted in the design of two volumes: a small cabin and an annex, that keep a dialogue with the encompassing nature. Dividing the structures also answers to the need of a high flexibility and to accommodate different family compositions in separate spaces.

The articulated section is adapted to the steep terrain and is assigned to create interconnected floors and capture the views of both the forest and the hillside.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
January 27, 2021

Reiulf Ramstad's firm was commissioned to create the cabins as a family retreat in the Røldal valley, which is located 300 kilometres west of Oslo, Norway at the northern end of the Røldalsvatnet lake.

The Røldal family vacation home is recognizable for its compact, defined and geometric shape. The objective of preserving as much of the surrounding landscape possible as a high priority resulted in the design of two volumes: a small cabin and an annex, that keep a dialogue with the encompassing nature. Dividing the structures also answers to the need of a high flexibility and to accommodate different family compositions in separate spaces.

The articulated section is adapted to the steep terrain and is assigned to create interconnected floors and capture the views of both the forest and the hillside.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels