Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Jan 13, 2021

Kazuyo Sejima designed a park-like building — Osaka University of Arts in Japan, without the border between inside and outside structure blend into the surroundings and gives direct visual connections to the rest of the campus.

Kazuyo Sejima has gently placed the concrete and glass faculty building on top of the curved site at the Osaka University of Arts campus. The interiors of the the glass and concrete structure blend into the surroundings and ensure direct visual connections to the rest of the campus. The ground floor has been designed to be as flexible as possible, with tables and chairs arranged throughout its open plan. More private spaces have been placed at the perimeter of the structure, separated by aluminum panels from the rest of the building.

Captured here by Mengzhu Jiang and Vincent Hecht, the interior is show us as a space without limits, blurring the interior and exterior, enlarging the space inside with heights not perceived on the outside.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
January 13, 2021

Kazuyo Sejima designed a park-like building — Osaka University of Arts in Japan, without the border between inside and outside structure blend into the surroundings and gives direct visual connections to the rest of the campus.

Kazuyo Sejima has gently placed the concrete and glass faculty building on top of the curved site at the Osaka University of Arts campus. The interiors of the the glass and concrete structure blend into the surroundings and ensure direct visual connections to the rest of the campus. The ground floor has been designed to be as flexible as possible, with tables and chairs arranged throughout its open plan. More private spaces have been placed at the perimeter of the structure, separated by aluminum panels from the rest of the building.

Captured here by Mengzhu Jiang and Vincent Hecht, the interior is show us as a space without limits, blurring the interior and exterior, enlarging the space inside with heights not perceived on the outside.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels