Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Edition
Sacral Journey
under the patronage of
Alps
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Nov 10, 2020

The Chapel in Oberrealta designed by Christian Kerez stands at the outermost edge of a high plateau above the Upper Rhine Valley in Cazis, Switzerland.

In shape, the chapel resembles a simple, ordinary house, but being made out of only one material, concrete, it is essentially a sculpture of an ordinary house, and therefore a monument. The chapel has no architectural details: it has no gable, no gutters, no door and no window frames. There is not even a path leading up to it. Its simplicity and modest dimensions heighten the drama and beauty of the surrounding mountains. The reduction and minimalism of the architecture is a direct response to the dramatic landscape.

The space inside the chapel precisely replicates its external concrete and symbolic appearance. The interior is defined by a crack of light, too narrow to afford a view of the valley opposite. The width of the wall cannot be deduced from the embrasure of the crack. Hence, the immaterial light of the opening acquires the character of a sign, without any need for symbolic architecture.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
November 10, 2020

The Chapel in Oberrealta designed by Christian Kerez stands at the outermost edge of a high plateau above the Upper Rhine Valley in Cazis, Switzerland.

In shape, the chapel resembles a simple, ordinary house, but being made out of only one material, concrete, it is essentially a sculpture of an ordinary house, and therefore a monument. The chapel has no architectural details: it has no gable, no gutters, no door and no window frames. There is not even a path leading up to it. Its simplicity and modest dimensions heighten the drama and beauty of the surrounding mountains. The reduction and minimalism of the architecture is a direct response to the dramatic landscape.

The space inside the chapel precisely replicates its external concrete and symbolic appearance. The interior is defined by a crack of light, too narrow to afford a view of the valley opposite. The width of the wall cannot be deduced from the embrasure of the crack. Hence, the immaterial light of the opening acquires the character of a sign, without any need for symbolic architecture.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels