Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Meditation Hall by HIL Architects
Edition
China
under the patronage of
DwellWell
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Aug 7, 2019

Designed by HIL Architects, a suburban space was turned into a modern temple. A meditation and yoga centre in Huanghua was inspired by nearby wetlands, offering a calm retreat to those who search for a contemporary shrine.

The project is located in a residential community adjacent to a natural wetland in the suburb of Cangzhou, China. The design brief is to transform a series of retail spaces into a place to hold Zen meditation, yoga, and other related activities, providing the local resident with a tranquil retreat inside the community, responding to the image of the wetland landscape. However, a highway disconnects the natural wetland and the noisy commercial street where the out-to-be-quiet meditation space is situated. These mismatched spatial situations intrigued the architectural motive in the project.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
August 7, 2019

Designed by HIL Architects, a suburban space was turned into a modern temple. A meditation and yoga centre in Huanghua was inspired by nearby wetlands, offering a calm retreat to those who search for a contemporary shrine.

The project is located in a residential community adjacent to a natural wetland in the suburb of Cangzhou, China. The design brief is to transform a series of retail spaces into a place to hold Zen meditation, yoga, and other related activities, providing the local resident with a tranquil retreat inside the community, responding to the image of the wetland landscape. However, a highway disconnects the natural wetland and the noisy commercial street where the out-to-be-quiet meditation space is situated. These mismatched spatial situations intrigued the architectural motive in the project.

No items found.
Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels