Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Nov 24, 2021

Mandokoro House designed by Kenta Eto Atelier is a minimal residence located in Oita, Japan that hides an unconventional interior behind its protective façade.

The building is characterized by horizontal metal cladding extending into the roof of the structure. An opening at the roof ridge serves as a skylight to provide natural light into the space. Split-level flooring provides segmentation within the programming, utilizing concrete floors to create consistency throughout. Steel is used as an accent material, and constitutes the walkway on the upper level.

A sunken living room and kitchen are found at ground level, while a thin bridge floating over the atrium connects the second-floor bedrooms through a series of openings — encouraging activities and physical exercise. Fabric partitions can be used to temporarily divide the spaces.

"While eliminating the clutter to a certain extent, we wanted to cut out a moment in this peaceful everyday life and the view of the area and bring them in and incorporate a buffer space into the living space as a comfortable receptacle where you feel like being semi-outside,’" say the architects.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
Nov 24, 2021


Mandokoro House designed by Kenta Eto Atelier is a minimal residence located in Oita, Japan that hides an unconventional interior behind its protective façade.

The building is characterized by horizontal metal cladding extending into the roof of the structure. An opening at the roof ridge serves as a skylight to provide natural light into the space. Split-level flooring provides segmentation within the programming, utilizing concrete floors to create consistency throughout. Steel is used as an accent material, and constitutes the walkway on the upper level.

A sunken living room and kitchen are found at ground level, while a thin bridge floating over the atrium connects the second-floor bedrooms through a series of openings — encouraging activities and physical exercise. Fabric partitions can be used to temporarily divide the spaces.

"While eliminating the clutter to a certain extent, we wanted to cut out a moment in this peaceful everyday life and the view of the area and bring them in and incorporate a buffer space into the living space as a comfortable receptacle where you feel like being semi-outside,’" say the architects.

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all GuidesExplore channels