Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Architecture
Sep
1
Kunstmuseum Ahrenshoop by Staab Architekten
Edition
Germany
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Sep 1, 2020

The artists’ colony in Ahrenshoop designed by Staab Architekten is situated on the narrow peninsula between Fischland and Darss in Germany. This sparsely populated area on the Baltic Sea, with its dunes and expansive meadows and fields, offers a wealth of landscapes.

Ever since the colony was founded in the late nineteenth century, it has attracted artists whose work and homes reflect a deep connection to the landscape and the region’s building tradition. An art museum was to be dedicated to these artists and the history of their colony. To this end a winding plot of land at the entrance to Ahrenshoop was made available along with a small construction budget.

The key to our architectural concept lay in the close relationship of the artists to the landscape. The goal was to create a building that at first glance seemed as if it had always been there, and only on second glance would unfold its autonomy as a cultural institution.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
September 1, 2020

The artists’ colony in Ahrenshoop designed by Staab Architekten is situated on the narrow peninsula between Fischland and Darss in Germany. This sparsely populated area on the Baltic Sea, with its dunes and expansive meadows and fields, offers a wealth of landscapes.

Ever since the colony was founded in the late nineteenth century, it has attracted artists whose work and homes reflect a deep connection to the landscape and the region’s building tradition. An art museum was to be dedicated to these artists and the history of their colony. To this end a winding plot of land at the entrance to Ahrenshoop was made available along with a small construction budget.

The key to our architectural concept lay in the close relationship of the artists to the landscape. The goal was to create a building that at first glance seemed as if it had always been there, and only on second glance would unfold its autonomy as a cultural institution.

No items found.
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels
Visit Thisispaper Shop
No items found.
No items found.