Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
The Kanagawa Institute of Technology Workshop by Junya Ishigami
@zaxarovcom
Jun 11, 2024

The Kanagawa Institute of Technology (KAIT) Workshop designed by Junya Ishigami redefines spatial boundaries with an open-plan layout, 305 unique columns, and a seamless blend of interior and exterior, fostering creativity and collaboration.

Located in Atsugi, a suburban area of Tokyo, this innovative project exemplifies the seamless integration of interior and exterior spaces, challenging conventional architectural norms.

The KAIT Workshop is characterized by its open-plan layout and the strategic use of 305 irregularly spaced columns. These columns, each unique in size and shape, evoke the organic unpredictability of tree trunks, creating an environment reminiscent of wandering through a forest. This design choice not only eliminates the need for traditional walls but also fosters a dynamic, adaptable space that encourages creativity and collaboration. The result is a building that feels boundless, promoting a sense of community and facilitating diverse activities.

Reflecting the surrounding cherry blossom trees onto its transparent façade, the workshop blurs the lines between indoor and outdoor environments. This design allows natural light to permeate the space, enhancing the connection to nature and providing a serene backdrop for students and the public. The transparency and openness of the structure invite the outside world in, while the varied columns create subtle divisions within the single-story, 2000-square-meter room.

Ishigami’s design philosophy is evident in his deliberate avoidance of conventional geometric constraints. The absence of identical columns and the lack of earthquake-resisting walls or braces highlight his commitment to a new kind of architectural flexibility. By prioritizing the spatial experience over rigid structural boundaries, Ishigami achieves a harmonious balance between functionality and aesthetic innovation.

The KAIT Workshop exemplifies Ishigami’s vision of a space where boundaries are softened and blurred, resulting in a universal and adaptable environment. His approach encourages users to explore and inhabit the space in diverse ways, fostering a sense of discovery and engagement. This project is a significant milestone in contemporary architecture, pushing the limits of how we perceive and interact with built environments.

In Ishigami’s own words, "I was beginning to think there could be a flexibility that results when the plans or other different factors remain in effect, from simply softening and blurring their boundaries. Through this thinking, my interest shifted. I became interested in finding a way to design space somehow free of geometry or any rules. I imagined this could lead to a new universality in space."

The KAIT Workshop not only fulfills this vision but also sets a precedent for future architectural endeavors, emphasizing the importance of fluidity, adaptability, and the seamless integration of nature within our built environments.

No items found.
Join +
We love less
but there is more.
Become a Thisispaper+ member today to unlock full access to our magazine, advanced tools, and support our work.
Join Thisispaper+
No items found.
@zaxarovcom
Jun 11, 2024

The Kanagawa Institute of Technology (KAIT) Workshop designed by Junya Ishigami redefines spatial boundaries with an open-plan layout, 305 unique columns, and a seamless blend of interior and exterior, fostering creativity and collaboration.

Located in Atsugi, a suburban area of Tokyo, this innovative project exemplifies the seamless integration of interior and exterior spaces, challenging conventional architectural norms.

The KAIT Workshop is characterized by its open-plan layout and the strategic use of 305 irregularly spaced columns. These columns, each unique in size and shape, evoke the organic unpredictability of tree trunks, creating an environment reminiscent of wandering through a forest. This design choice not only eliminates the need for traditional walls but also fosters a dynamic, adaptable space that encourages creativity and collaboration. The result is a building that feels boundless, promoting a sense of community and facilitating diverse activities.

Reflecting the surrounding cherry blossom trees onto its transparent façade, the workshop blurs the lines between indoor and outdoor environments. This design allows natural light to permeate the space, enhancing the connection to nature and providing a serene backdrop for students and the public. The transparency and openness of the structure invite the outside world in, while the varied columns create subtle divisions within the single-story, 2000-square-meter room.

Ishigami’s design philosophy is evident in his deliberate avoidance of conventional geometric constraints. The absence of identical columns and the lack of earthquake-resisting walls or braces highlight his commitment to a new kind of architectural flexibility. By prioritizing the spatial experience over rigid structural boundaries, Ishigami achieves a harmonious balance between functionality and aesthetic innovation.

The KAIT Workshop exemplifies Ishigami’s vision of a space where boundaries are softened and blurred, resulting in a universal and adaptable environment. His approach encourages users to explore and inhabit the space in diverse ways, fostering a sense of discovery and engagement. This project is a significant milestone in contemporary architecture, pushing the limits of how we perceive and interact with built environments.

In Ishigami’s own words, "I was beginning to think there could be a flexibility that results when the plans or other different factors remain in effect, from simply softening and blurring their boundaries. Through this thinking, my interest shifted. I became interested in finding a way to design space somehow free of geometry or any rules. I imagined this could lead to a new universality in space."

The KAIT Workshop not only fulfills this vision but also sets a precedent for future architectural endeavors, emphasizing the importance of fluidity, adaptability, and the seamless integration of nature within our built environments.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Thisispaper Shop
Shop Now
Thisispaper+Travel Guides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated travel guides.
Explore all GuidesExplore channels