Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Dec 1, 2021

JIGI Poke designed by VAUST Studio is a bespoke restaurant with love for detail and materiality located in Berlin, Germany.

This project is about re-evaluating the ideas of how hospitality is organised in times of a pandemic. Architects strongly reduced the number of possible guests taking a seat at the same time and increased the distances of people sitting across from each other.

The majority of the seats are fixed to have a clear manageable structure within the restaurant. The guests are placing their orders at a free standing cash desk, which transfers the task to an isolated preparation lab where the bowls are processed. The customer takes a seat and picks up the tray once being informed to do so. The process avoids unnecessary crowds and waiting situations.

A photograph of a Hawaiian fisherman from the year 1907 functions as a role model and gave inspiration for the concept. A man sitting on a rock with just the very essential bit of clothing on his body is preparing his gear to go out and hunt. VAUST Studio appreciates the intimacy, the balance and honesty of this situation.

The guest room transports the idea of an intimate and meaningful experience. Two curvy concrete tables who compliment each other capture the room's center attention. Inspired by the fisherman, cut off granite stones from Norway and wooden stumps present the possibility to take a seat. The table has a rough yet pleasant surface and gives the idea of a terrazzo structure. Boulders of different colour ways add a natural and warm color palette to the interior.

The floor and wall plastering pick up the warm tones and give a natural and earthy atmosphere. Linen curtains with a bespoke hanging system, made of aluminum, complete the seating situation gently. A stone, which is part of the restaurants corporate identity, slowly spins in the window at the most prominent place of the restaurant.

Hand-crafted concrete applications with a rough texture go hand in hand with stainless steel kitchen counters which are separated from the guest room through a large glass. The inside of these given spaces are reminiscent of a fish market hall scenery with its steel and tile surfaces.

No items found.
No items found.
Dec 1, 2021

JIGI Poke designed by VAUST Studio is a bespoke restaurant with love for detail and materiality located in Berlin, Germany.

This project is about re-evaluating the ideas of how hospitality is organised in times of a pandemic. Architects strongly reduced the number of possible guests taking a seat at the same time and increased the distances of people sitting across from each other.

The majority of the seats are fixed to have a clear manageable structure within the restaurant. The guests are placing their orders at a free standing cash desk, which transfers the task to an isolated preparation lab where the bowls are processed. The customer takes a seat and picks up the tray once being informed to do so. The process avoids unnecessary crowds and waiting situations.

A photograph of a Hawaiian fisherman from the year 1907 functions as a role model and gave inspiration for the concept. A man sitting on a rock with just the very essential bit of clothing on his body is preparing his gear to go out and hunt. VAUST Studio appreciates the intimacy, the balance and honesty of this situation.

The guest room transports the idea of an intimate and meaningful experience. Two curvy concrete tables who compliment each other capture the room's center attention. Inspired by the fisherman, cut off granite stones from Norway and wooden stumps present the possibility to take a seat. The table has a rough yet pleasant surface and gives the idea of a terrazzo structure. Boulders of different colour ways add a natural and warm color palette to the interior.

The floor and wall plastering pick up the warm tones and give a natural and earthy atmosphere. Linen curtains with a bespoke hanging system, made of aluminum, complete the seating situation gently. A stone, which is part of the restaurants corporate identity, slowly spins in the window at the most prominent place of the restaurant.

Hand-crafted concrete applications with a rough texture go hand in hand with stainless steel kitchen counters which are separated from the guest room through a large glass. The inside of these given spaces are reminiscent of a fish market hall scenery with its steel and tile surfaces.

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all GuidesExplore channels