Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Jul 15, 2021

ALTS Design Office curates its Iwakura House located in Kyoto, Japan, to highlight the sweeping mountain views across both the northern and the southern sides of the site.

The architects constructed a new house at the corner of a quiet residential neighborhood in Sakyo-ward, Kyoto, after demolishing the existing building on the lot. The former building had a three-story structure, and as it was surrounded by low-rise housing, the third floor was the perfect location to enjoy the open view. The client wanted a house where they can take advantage of this view, and thus they proposed to place the house’s living room on the third floor.

There are mountain views on both the northern and the southern sides, and with the low-rise residential neighborhood, you can see fireworks in the summer. There are windows that frame the view, and a bench by the window to connect the inside and outside.

A bay window on the northern side functions as part of the kitchen space. Parts of the kitchen and the living room have a connection with the outside, creating open and comfortable space. The client is in her twenties, and his future family structure is unknown. The client works online at home, and thus creating comfortable work spaces around the house was necessary. This is why architects proposed a flexible, adjustable space that could adapt to his future lifestyle, without fixed individual rooms as were seen in the previous building.

The first floor has concrete floors and a two story room, and functions as an open space connected to the outdoor space — perfect for inviting friends, having pets, and other hobby uses. In the future, the client can make changes to the layout, creating individual rooms based on the needs of the moment. The house fits the site conditions as well as the clients’ everyday lives, and thus keeps evolving together with the client.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
July 15, 2021

ALTS Design Office curates its Iwakura House located in Kyoto, Japan, to highlight the sweeping mountain views across both the northern and the southern sides of the site.

The architects constructed a new house at the corner of a quiet residential neighborhood in Sakyo-ward, Kyoto, after demolishing the existing building on the lot. The former building had a three-story structure, and as it was surrounded by low-rise housing, the third floor was the perfect location to enjoy the open view. The client wanted a house where they can take advantage of this view, and thus they proposed to place the house’s living room on the third floor.

There are mountain views on both the northern and the southern sides, and with the low-rise residential neighborhood, you can see fireworks in the summer. There are windows that frame the view, and a bench by the window to connect the inside and outside.

A bay window on the northern side functions as part of the kitchen space. Parts of the kitchen and the living room have a connection with the outside, creating open and comfortable space. The client is in her twenties, and his future family structure is unknown. The client works online at home, and thus creating comfortable work spaces around the house was necessary. This is why architects proposed a flexible, adjustable space that could adapt to his future lifestyle, without fixed individual rooms as were seen in the previous building.

The first floor has concrete floors and a two story room, and functions as an open space connected to the outdoor space — perfect for inviting friends, having pets, and other hobby uses. In the future, the client can make changes to the layout, creating individual rooms based on the needs of the moment. The house fits the site conditions as well as the clients’ everyday lives, and thus keeps evolving together with the client.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels