Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Edition
DwellWell
under the patronage of
Family House
under the patronage of
Zuzanna Gasior
Mar 16, 2021

The House ZF designed by Bernd Riegger with a total area of 114 sqm is situated in the meadows of the old Rhine, close to the Swiss border in Austria.

The plots in this area are very large and almost require are compression. The elongated building continues the existing loose family house formation. There was a strong wish by the client – to have a direct environmental reference from every Room. This was answered by a one-storey building to have an immediate link to the garden from each room.

The internal organization and the window openings depend strongly on the sun run and the daily routine of its residents. Due to the linear arrangement of the rooms, pure corridors could be almost avoided. The living and the dining rooms are centrally located. They open to the west via floor to ceiling high glazing to the garden. Both of the rooms are gable-high with a warm wooden ceiling. The integrated loggias and terraces link the house with its surroundings and create valuable retreats.

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
March 16, 2021

The House ZF designed by Bernd Riegger with a total area of 114 sqm is situated in the meadows of the old Rhine, close to the Swiss border in Austria.

The plots in this area are very large and almost require are compression. The elongated building continues the existing loose family house formation. There was a strong wish by the client – to have a direct environmental reference from every Room. This was answered by a one-storey building to have an immediate link to the garden from each room.

The internal organization and the window openings depend strongly on the sun run and the daily routine of its residents. Due to the linear arrangement of the rooms, pure corridors could be almost avoided. The living and the dining rooms are centrally located. They open to the west via floor to ceiling high glazing to the garden. Both of the rooms are gable-high with a warm wooden ceiling. The integrated loggias and terraces link the house with its surroundings and create valuable retreats.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels