Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Submission
Branded Content
Architecture
Nov
10
House in Rokko by Tato Architects
Edition
Jutaku
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Nov 10, 2020

On the vicinity of Mt. Rokko, Tato Architects have designed a house which embraces its surroundings, framing and enhancing the views while remaining fully embedded in the urban fabric.

Located in a position with excellent views over the city of Kobe, Japan, Yo Shimada and his team have been very carefully with the place and views, as a result, a house that seeks to produce the minimum impact on the environment in which it is implanted, while the owner becomes a priviledged observer.

The architect minimised the physical impact on the site with the use of a concrete pad on the ground, topped by a delicate two-storey steel structure, which is clad on the upper levels with metal panels, but left exposed with glass panels below. This gives the impression of the house floating on the steep slope, light and slightly precarious but making the most of the awkward site conditions.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
November 10, 2020

On the vicinity of Mt. Rokko, Tato Architects have designed a house which embraces its surroundings, framing and enhancing the views while remaining fully embedded in the urban fabric.

Located in a position with excellent views over the city of Kobe, Japan, Yo Shimada and his team have been very carefully with the place and views, as a result, a house that seeks to produce the minimum impact on the environment in which it is implanted, while the owner becomes a priviledged observer.

The architect minimised the physical impact on the site with the use of a concrete pad on the ground, topped by a delicate two-storey steel structure, which is clad on the upper levels with metal panels, but left exposed with glass panels below. This gives the impression of the house floating on the steep slope, light and slightly precarious but making the most of the awkward site conditions.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels