Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Hitoshi Arato
Apr 6, 2021

House in Okuike is a minimal concrete family house located in Hyogo, Japan, designed by Tomohiro Hata Architect & Associates.

The residence is located at the foot of the mountain and this misty site is rich in pine. The architect considered how to blur the boundary between the house and nature without dividing the natural environment of the surrounding mountains by architecture.

"By making a tear in the gable roof due to the scenic beauty and letting nature infiltrate through it, they tried to blur the outline of the architecture and obtain a unique connection with nature. Blurred nature is reflected on the dull silver ceiling surface, and the boundaries of the building are cultivated. The roof with a crevice that lays low on the ground connects the surrounding trees and the garden of the crevice, aiming for such an appearance that the architecture blends into the expansive mountain range." — Tomohiro Hata Architect

No items found.
No items found.
Hitoshi Arato
Apr 6, 2021

House in Okuike is a minimal concrete family house located in Hyogo, Japan, designed by Tomohiro Hata Architect & Associates.

The residence is located at the foot of the mountain and this misty site is rich in pine. The architect considered how to blur the boundary between the house and nature without dividing the natural environment of the surrounding mountains by architecture.

"By making a tear in the gable roof due to the scenic beauty and letting nature infiltrate through it, they tried to blur the outline of the architecture and obtain a unique connection with nature. Blurred nature is reflected on the dull silver ceiling surface, and the boundaries of the building are cultivated. The roof with a crevice that lays low on the ground connects the surrounding trees and the garden of the crevice, aiming for such an appearance that the architecture blends into the expansive mountain range." — Tomohiro Hata Architect

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels