Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Interior
Aug
7
House for a Couple by SET Architects
Alexander Zaxarov
Aug 7, 2019

SET Architects completes an early 1900 apartment that plays on the dialogue between history and modernity.

The use of natural materials such as wood and marble, the careful study of colors and the relationship between light and shadows give life to a project with an elegant atmosphere suspended over time. The apartment is located in the historic center of Fondi, a small town in central Italy.

In the late ‘50s, the apartment fell into disuse until 2018 when a young couple of entrepreneurs decided to buy it and renovate it. At the time of the purchase, the space still presented the typical twentieth-century subdivision with many rooms served by a distribution corridor. The strategy of the project was to adapt the flat to the contemporary lifestyle of the young owners through large and fluid spaces while retaining some elements that recall the original character of the apartment.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
August 7, 2019

SET Architects completes an early 1900 apartment that plays on the dialogue between history and modernity.

The use of natural materials such as wood and marble, the careful study of colors and the relationship between light and shadows give life to a project with an elegant atmosphere suspended over time. The apartment is located in the historic center of Fondi, a small town in central Italy.

In the late ‘50s, the apartment fell into disuse until 2018 when a young couple of entrepreneurs decided to buy it and renovate it. At the time of the purchase, the space still presented the typical twentieth-century subdivision with many rooms served by a distribution corridor. The strategy of the project was to adapt the flat to the contemporary lifestyle of the young owners through large and fluid spaces while retaining some elements that recall the original character of the apartment.

section is proudly under the patronage of:
Spring Sale
30-60% off
Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, people and ideas through human-curated editions you'll love.