Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Nov 18, 2020

Highgate Bowl, completed by HASA Architects aims to explore the possibilities of this forgotten piece of the London, and how it could be rediscovered and re-appropriated by introducing a series of small scale interventions.

These sensitive interventions take the form of new external and internal pathways, as well as rooms and furniture pieces that guide visitors through the large open bays of the glasshouse while framing views of the surrounding landscape and Bowl beyond.

The design’s plywood skin creates a folded landscape that is inspired by the original structure’s frame and panel construction. The new pathways, rooms and furniture pieces are designed in a modular configuration to negotiate the change in levels between each bay and provide separation between visitors and the fragile glass outer skin. To provide contrast, the application of a dark finish is applied to the existing structure creating a distinction between old and new.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
November 18, 2020

Highgate Bowl, completed by HASA Architects aims to explore the possibilities of this forgotten piece of the London, and how it could be rediscovered and re-appropriated by introducing a series of small scale interventions.

These sensitive interventions take the form of new external and internal pathways, as well as rooms and furniture pieces that guide visitors through the large open bays of the glasshouse while framing views of the surrounding landscape and Bowl beyond.

The design’s plywood skin creates a folded landscape that is inspired by the original structure’s frame and panel construction. The new pathways, rooms and furniture pieces are designed in a modular configuration to negotiate the change in levels between each bay and provide separation between visitors and the fragile glass outer skin. To provide contrast, the application of a dark finish is applied to the existing structure creating a distinction between old and new.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels