Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
Sep 15, 2021

Sloping meadows and woodland thickets are all that surrounds this boxy concrete house in the mountains of western Austria by local studio OLKRÜF.

Located on a steep slope backed by a forest and almost 1 km from the nearest Austrian village of Schnepfau, Bregenz, Haus Ruscher presents a profile of two solid concrete cubes varying only in the addition of the home’s windows. The larger of the two buildings contains the living rooms and bedrooms, while the smaller structure is a guesthouse with a sauna and shower room in the basement.

The interior walls are also constructed of one solid piece of concrete that run from the main level all the way up to the roofline. This singular wall process eliminates any visible construction joints created by the horizontal planes of the floors and ceilings. All the interior concrete has a sandblasted finish and the wood clad floors are Elm.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
Sep 15, 2021

Sloping meadows and woodland thickets are all that surrounds this boxy concrete house in the mountains of western Austria by local studio OLKRÜF.

Located on a steep slope backed by a forest and almost 1 km from the nearest Austrian village of Schnepfau, Bregenz, Haus Ruscher presents a profile of two solid concrete cubes varying only in the addition of the home’s windows. The larger of the two buildings contains the living rooms and bedrooms, while the smaller structure is a guesthouse with a sauna and shower room in the basement.

The interior walls are also constructed of one solid piece of concrete that run from the main level all the way up to the roofline. This singular wall process eliminates any visible construction joints created by the horizontal planes of the floors and ceilings. All the interior concrete has a sandblasted finish and the wood clad floors are Elm.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels