Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Alexander Zaxarov
May 3, 2021

The Guest Pavilion designed by Tironi Bartlau Studio is a detached extension to a holiday beach house inserted at the backside of a very long and narrow plot facing the Pacific Ocean.

By extracting and reinforcing what was already there, like some dimensions of the existing house and the scale of the trees, architects set out not to simply build a new building in the vacant space, but to renovate the entire site, creating a series of gardens in between the two houses.

As a consequence, the two story building was created, using minimum ground occupation and maximum height construction, in order to free as much space as possible in the ground floor and reach to look at the sea above the existing house.

With this concept architects aimed to emphasize the relationship between house and garden, intimate and extrovert, inside and outside spaces.

The exposed skeleton-like structure, based on a continuous 10×20 cm section of steel beams and columns, is placed outside the enclosure layer, thus reinforcing the idea of incompleteness and creating an ambiguity for the borderline between inside and outside.

This mismatch of senses is reinforced in the cross section of the house. A succession of two stairs enfilade, one in the inside and other on the outside, connects both sides of the building, from one garden to the other.

In the ground floor the rooms have very low ceiling height and precise openings. They are slightly fitted below the ground level at the rear façade and at the same level as the outside terrace at the front façade. These elements were implemented in order to create a tactile yet protected relationship with the exterior.

Instead, for the piano nobile at the top floor, architect built an open space with very tall height ceiling and fully glazed walls with no corners, so that visitors eyes observe the exterior view of being surrounded by trees, the distant horizon of the sea and perhaps make them doubt that they are inside.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
May 3, 2021

The Guest Pavilion designed by Tironi Bartlau Studio is a detached extension to a holiday beach house inserted at the backside of a very long and narrow plot facing the Pacific Ocean.

By extracting and reinforcing what was already there, like some dimensions of the existing house and the scale of the trees, architects set out not to simply build a new building in the vacant space, but to renovate the entire site, creating a series of gardens in between the two houses.

As a consequence, the two story building was created, using minimum ground occupation and maximum height construction, in order to free as much space as possible in the ground floor and reach to look at the sea above the existing house.

With this concept architects aimed to emphasize the relationship between house and garden, intimate and extrovert, inside and outside spaces.

The exposed skeleton-like structure, based on a continuous 10×20 cm section of steel beams and columns, is placed outside the enclosure layer, thus reinforcing the idea of incompleteness and creating an ambiguity for the borderline between inside and outside.

This mismatch of senses is reinforced in the cross section of the house. A succession of two stairs enfilade, one in the inside and other on the outside, connects both sides of the building, from one garden to the other.

In the ground floor the rooms have very low ceiling height and precise openings. They are slightly fitted below the ground level at the rear façade and at the same level as the outside terrace at the front façade. These elements were implemented in order to create a tactile yet protected relationship with the exterior.

Instead, for the piano nobile at the top floor, architect built an open space with very tall height ceiling and fully glazed walls with no corners, so that visitors eyes observe the exterior view of being surrounded by trees, the distant horizon of the sea and perhaps make them doubt that they are inside.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
ThisispaperOSEditions
Discover the most inspiring stories and places through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels