Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Submission
Branded Content
Architecture
Jan
25
Garage and Workshop by Studiospazio
Edition
minimum
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Jan 25, 2021

Surrounded by trees and other lush vegetation, this small and minimalistic building designed by Studiospazio contains a workshop as well as external space for two parked cars.

Four massive wooden panels: that was all Studiospazio needed to fulfill the clients’ wish for a hybrid workshop/parking space. Two of the wood elements stand parallel to each other, around 2.5 m apart. The other two panels are mounted at the respective ends of the elements below and join in the middle to become a sleek gable roof. What’s more, they cover the space below them on both sides. Both to the left and to the right, the roof juts – on each side to about the same distance covered by the central part (2.5 m). The connection between the four wood panels is formed beside the points of support, over two triangular glazed surfaces. These close off the small room underneath and let in the light.

"This composition avoids the enclosed space and allows the continuity of the garden to be perceived in all directions,’ explains the design team.

The inventive construction method reduces the visual scale of the structure, with two cars able to comfortably fit beneath the large roof.

"Despite its presence, the building doesn’t divide the plot, it rather becomes a device to connect with the neighboring environment," continue the architects.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
January 25, 2021

Surrounded by trees and other lush vegetation, this small and minimalistic building designed by Studiospazio contains a workshop as well as external space for two parked cars.

Four massive wooden panels: that was all Studiospazio needed to fulfill the clients’ wish for a hybrid workshop/parking space. Two of the wood elements stand parallel to each other, around 2.5 m apart. The other two panels are mounted at the respective ends of the elements below and join in the middle to become a sleek gable roof. What’s more, they cover the space below them on both sides. Both to the left and to the right, the roof juts – on each side to about the same distance covered by the central part (2.5 m). The connection between the four wood panels is formed beside the points of support, over two triangular glazed surfaces. These close off the small room underneath and let in the light.

"This composition avoids the enclosed space and allows the continuity of the garden to be perceived in all directions,’ explains the design team.

The inventive construction method reduces the visual scale of the structure, with two cars able to comfortably fit beneath the large roof.

"Despite its presence, the building doesn’t divide the plot, it rather becomes a device to connect with the neighboring environment," continue the architects.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Why? "Because in an era of high-tech and climate extremes, we are drowning in information while starving for wisdom."
Subscribe now €10 monthly
Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels