Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Submission
Branded Content
Architecture
Dec
16
Fire Station Sand in Taufers by Pedevilla Architects
Edition
Alps
under the patronage of
Alexander Zaxarov
Dec 16, 2020

Italian Studio Pedevilla Architects had focused on straight functionality, when creating Fire Station in Taufers.

The building is characterized by clear and simple shapes, where redundant ornaments were deliberately omitted. However its evident golden yellow appearance gives the whole structure a playful and surprising attribute. "Sand in Taufers is known as an energy saving municipality and for this reason spends a lot on sustainable politics for environment and climate. Therefore also the fire station has to be an high level energy building; that's why the facades are isolated before being covered with a gritty plaster,” explained the architects.

The central room of the ground floor hosts a vehicle hall, which is a space for the rescue vehicles. It is directly connected to the street, where is a big training space and enough parking. The other special rooms, such as control room, equipment rooms and fuel room are also located on the ground floor. The upper floor of the building features rooms dedicated to paper works and to rest one’s head, such as office, sleeping or sanitary room. Below the ground, there is a basement, where more space for storage is hidden.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
December 16, 2020

Italian Studio Pedevilla Architects had focused on straight functionality, when creating Fire Station in Taufers.

The building is characterized by clear and simple shapes, where redundant ornaments were deliberately omitted. However its evident golden yellow appearance gives the whole structure a playful and surprising attribute. "Sand in Taufers is known as an energy saving municipality and for this reason spends a lot on sustainable politics for environment and climate. Therefore also the fire station has to be an high level energy building; that's why the facades are isolated before being covered with a gritty plaster,” explained the architects.

The central room of the ground floor hosts a vehicle hall, which is a space for the rescue vehicles. It is directly connected to the street, where is a big training space and enough parking. The other special rooms, such as control room, equipment rooms and fuel room are also located on the ground floor. The upper floor of the building features rooms dedicated to paper works and to rest one’s head, such as office, sleeping or sanitary room. Below the ground, there is a basement, where more space for storage is hidden.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

Visit Thisispaper Shop
IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels