Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Architecture
Oct
15
CML House by Ricardo Torrejón + Arturo Chadwick
Alexander Zaxarov
Oct 15, 2020

CML House is a weekend house by Ricardo Torrejón and Arturo Chadwick, located on a 5,000 sqm lot in the Hacienda los Aromos, nearby Limache, (middle-west Chile).

The house is formed as a four winged volume of rectangular blocks which rest on a concrete base. The architects wanted the building to be a nod to the landscape and structurally, the main structure is composed of 2×4” pine lumber and reinforced with steel tubes that prevent wood deformations.

Inside, the home is a refined blend of timber, concrete and glass. The straightforward floorplan integrates the outer scenery and also a private internal courtyard, while each room wrapped in a lightly stained pine wood. The children’s bedroom acts as a common space and above, a flexible loft space serves as a family room. Instead of using punched windows, the timber paneling is interrupted to reveal large openings or ‘blind walls’ that at the same time invites light and frames the immediate context.

No items found.
No items found.
Alexander Zaxarov
October 15, 2020

CML House is a weekend house by Ricardo Torrejón and Arturo Chadwick, located on a 5,000 sqm lot in the Hacienda los Aromos, nearby Limache, (middle-west Chile).

The house is formed as a four winged volume of rectangular blocks which rest on a concrete base. The architects wanted the building to be a nod to the landscape and structurally, the main structure is composed of 2×4” pine lumber and reinforced with steel tubes that prevent wood deformations.

Inside, the home is a refined blend of timber, concrete and glass. The straightforward floorplan integrates the outer scenery and also a private internal courtyard, while each room wrapped in a lightly stained pine wood. The children’s bedroom acts as a common space and above, a flexible loft space serves as a family room. Instead of using punched windows, the timber paneling is interrupted to reveal large openings or ‘blind walls’ that at the same time invites light and frames the immediate context.

Architecture
section is proudly under the patronage of:
John Pawson

Independent publications like Thisispaper rely on support by readers and companies to be sustainable.

Current patron of Architecture Section:

If you are ready to book a slot, please use the following link:
Become a Patron

IntroducingEditions
Discover the most inspiring stories, places and people through carefully-curated editions you'll love.
Explore all EditionsExplore channels
Visit Thisispaper Shop
No items found.
No items found.