Thisispaper Community
Join today.
Enter your email address to receive the latest news on emerging art, design, lifestyle and tech from Thisispaper, delivered straight to your inbox.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Instant access to new channels
The top stories curated daily
Weekly roundups of what's important
Weekly roundups of what's important
Original features and deep dives
Exclusive community features
Haight Clothing Store by Entre Terras & Pablo Resende
Zuzanna Gasior
Dec 29, 2021

As part of a 260 square meter retail restoration project for Haight Clothing, Entre Terras + Pablo Resende created a contemplative lightscape, an investigation about light and about the sensory perception of space, a space where an internal universe can be envisioned.

"Our interest in thinking architecture as a choreography of experience for the discovery of space led us to develop the character of this project which is mainly defined by a spatial sequence that closes and opens towards the sky, allowing the user to experience a permanent change through simple forms and simple materials" explain the architects.

There was a pre-existing building on the plot, whose structure formed the basis of an opaque facade. What form the outside is seen as a rigid geometric, the inside becomes quite flexible when entering the building through a series of rooms of different shapes. The space in between these rooms forms a maze-like structure, with an intimate circulation that leads to the dressing rooms.

Surfaces are just the result of adding or unveiling layers of materials. The rough texture of the walls appears as a reinterpretation of ordinary cityscapes, while the sandstone used as an object in the store is a reminder of the beaches Haight Clothing originates from. This stone formation is characterized by a spontaneous accumulation of sand layers deposited through time.

No items found.
No items found.
Zuzanna Gasior
Dec 29, 2021

As part of a 260 square meter retail restoration project for Haight Clothing, Entre Terras + Pablo Resende created a contemplative lightscape, an investigation about light and about the sensory perception of space, a space where an internal universe can be envisioned.

"Our interest in thinking architecture as a choreography of experience for the discovery of space led us to develop the character of this project which is mainly defined by a spatial sequence that closes and opens towards the sky, allowing the user to experience a permanent change through simple forms and simple materials" explain the architects.

There was a pre-existing building on the plot, whose structure formed the basis of an opaque facade. What form the outside is seen as a rigid geometric, the inside becomes quite flexible when entering the building through a series of rooms of different shapes. The space in between these rooms forms a maze-like structure, with an intimate circulation that leads to the dressing rooms.

Surfaces are just the result of adding or unveiling layers of materials. The rough texture of the walls appears as a reinterpretation of ordinary cityscapes, while the sandstone used as an object in the store is a reminder of the beaches Haight Clothing originates from. This stone formation is characterized by a spontaneous accumulation of sand layers deposited through time.

section is proudly under the patronage of:
Introducing OS
An intimate space which helps creative minds thrive.
Discover. Share. Embrace.
Visit New Thisispaper Shop
ThisispaperOSGuides
Discover the most inspiring places and stories through carefully-curated guides and editions you'll love.
Explore all GuidesExplore channels